Namninsamling till förmån för Gymnastikarena Åland

Skriv under vår namninsamling för att få kommunerna med i förverkligandet av Gymnastikarena Åland. Tillsammans kan vi påverka! Insamlingen avslutas den 1.4 kl 12.00, då listorna skickas till kommunkanslierna.

Gymnastics Åland har sedan 2014 jobbat för att skapa ändamålsenliga lokaler för vår verksamhet. Dagens situation är inte hållbar. Redskapen får inte plats, miljön är inte trygg och utvecklingen hämmas.

Vi är Ålands största förening. Vi har topp, bredd och en inkluderande verksamhet. Vi har potential och drivkraft att växa.

Vi som förening kommer att ta ett lån på över miljonen. Denna satsning gör vi för att barn, ungdomar, vuxna och äldre ska kunna utöva gymnastik och fysisk aktivitet på den nivå som passar just dem.

Ålands landskapsregering tror på oss genom att bevilja investeringsstöd.

Nu behöver vi få kommunerna med oss att hitta en lösning som gynnar de enskilda kommunernas invånare, men även Åland i stort.

Utan kommunernas bidrag blir den enskilda medlemmen lidande med högre avgifter och dit vill vi inte komma.

Verksamheten flyttar tillbaka till Bollhalla!

Från och med den 29 mars kan vi börja ha träningar i Bollhalla, Idrottsgården och Ålands Idrottscenter. Ytternäs skola är fortfarande stängd för fritidsverksamhet. Pga restriktioner för vuxna, kör vi en vecka till med uteträning för familjegymnastiken.

Coronaviruset finns i högsta grad kvar i samhället och i och med att vi vanligtvis är så många i hallen samtidigt så har vi gjort en del ändringar i schemat för att släppa på trycket i hallen. Färre grupper samtidigt i salen, vi gör förskjutningar i tiderna så att färre kommer och går på en gång samt andra åtgärder. Tillsammans ska vi få det att fungera!

Vi har även påsken som kommer emot, då vi vanligtvis har ledigt, men för att kompensera för uteblivna träningar har vi valt att utnyttja dessa dagar.

Vissa grupper tränar helt på vanlig tid och dag, för andra ändrar bara tiden lite grann eller så har vi varit tvungna att helt byta dag. Vi hoppas att det ändå ska passa.

Vi tar en vecka i taget.  Det här schemat gäller från den 29.3 till och med den 5.4. Vi uppdaterar träningstiderna i Suomisport senast fredag 26.3, håll koll där. Här finns en förteckning över de ändringar som vi har gjort för den här tiden. Finns din grupp inte med här, är det vanliga tider som gäller.  Schemaändringar 29.3-4.5

Tiderna för AG-grupperna samt Trupp Bellatrix och Phoenix kommer i respektive Facebook-grupp.

Det är fortsatt viktigt att tvätta och sprita händerna innan och efter träning. Inga föräldrar i salen, förutom om det är absolut nödvändigt och då med munskydd, Grupper med barn under skolåldern hämtas upp vid omklädningsrummet och förs dit efter träning. Har man familjemedlemmar som är i karantän, stannar man hemma.

Träningar utomhus vecka 12

På söndag är det andra och sista chansen att vara med på onlineträning för knatte, familj och breddgrupperna. Mer info i respektive FB-grupp.

Onlineträningar i all ära, men det är roligare att träna tillsammans. De nya restriktionerna från och med måndag 22.3 tillåter träning utomhus för upp till 20 personer i samma grupp.

Under hela vecka 12, och ev längre om det behövs, kommer vi att ordna verksamhet på konstgräset i Strandnäs. Vi kommer inte att som förra året ta dit en container med redskap, eftersom vi tror att det blir kortvarigt, men är övertygade om att vi kan göra riktigt bra träningar ändå. Vi kommer även ha två tillfällen i Godby (barn som vanligtvis tränar i Godby får anmäla sig till grupper i Strandnäs och tvärtom).

Träningstillfällena är indelade efter ålder och inte efter den vanliga träningsgruppen och man anmäler sig till den dag och tid som passar. Anmälan sker via Suomisport och startar på lördag 20.3 kl 09.00. Sök på evenemang med sökord Gymnastics Åland eller klicka på den här länken. AG-grupperna får info i respektive Facebook-grupp.

I appen: tryck på Gå till Suomisports e-tjänst. Scrolla ner till Hitta ett nytt sportevenemang. Sök med sökord: Gymnastics Åland. Välj det evenemang du vill anmäla till. Klicka på det namn som ska anmälas. Tryck på ilmoittaudu.

Det är svårt att beräkna hur många som vill komma och vilka tider som är mest populära. Om grupperna snabbt blir fulla kommer vi att lägga till grupper i den mån det finns tider. Viktigt här att anmäla sig endast till en grupp i första hand och även ta bort sin anmälan om det visar sig att man inte kan komma.

För att annullera en anmälan. Klicka på redigera uppgifter på den person vars anmälan ska tas bort. Där finns evenemangen. Klicka på annullera.

Vi kommer att dela konstgräset i två delar och ha en grupp på varje sida och dessa grupper ska inte blandas utan man håller sig till sin sida. Föräldrar får gärna gå ut på en promenad under tiden.

När det gäller familjegymnastiken begränsar vi till tio barn per grupp i och med att även föräldrar är med här.

Tänk på att ha kläder efter väder. Gärna lager på lager och smidiga skor. Vid regn ställer vi om till onlineträning.

Det är många som ännu inte har anmält sig till medlemsregistret. Det underlättar vårt arbete mycket om vi får en uppdaterad förteckning. Tack!

Anmälan till medlemsregister.

Träningar på distans

Tyvärr fortsätter restriktionerna och vi kan inte inte ha någon verksamhet i hallen.  Vi har redan sedan tidigare tagit beslutet att vi förlänger terminen och vi kommer även att titta på andra lösningar.

Här närmast, från och med nästa vecka, kommer vi att erbjuda distansträningar för alla grupper. Träningarna kommer att vara utformade så att man kan vara med hemifrån och utan redskap. Förhoppningsvis kan dessa tillfällen fungera som en motivationshöjare tills vi kommer in i hallen igen.

Onlineträningarna kommer att läggas upp som evenemang i två olika facebook-grupper; GymÅ Bas och Freegym samt GymÅ Knattesprattel Funkis Familj.  Under den här perioden behöver då gymnaster från Trupp och Trampolin gå med i gruppen för Bas och Freegym. Närmare information hur träningarna kommer att fungera, innehålla och nivåindelas läggs ut i grupperna under den här veckan.

Vi vill även påminna om att terminsavgiften finns för betalning i Suomisport under betalningar. Vi kommer att kompensera för utebliven träning samt att vi redan har haft ett antal veckor av träning och avgiften behöver betalas. Många har redan betalat sin terminsavgift och det tackar vi för. Hör av dig om du vill dela upp betalningen, behöver få uppskov eller har andra frågor.

Alla aktiva behöver även ansluta sig till medlemsregistret i Suomisport. Vi behöver konstant lämna in uppgifter med statistik till olika instanser och då behöver vi ha all information samlad på ett ställe. Det kommer också att göra det enklare att skicka ut information till alla samtidigt,  istället för att gå in i enskilda grupper. Inför höstens anmälningar kommer anvisningar hur man anmäler sig att skickas ut via medlemsregistret.