Tävling

Kalendarium tävlingar HT 2021

Anmälan till tävlingar sker via Suomisport och länken aktiveras ca 1 vecka innan deadline. Datumen för tävlingarna är riktgivande och fastställs när arrangören har meddelat tidtabell. I de flesta fall handlar det om en övernattning. Tiderna för hemmatävlingar preciseras när anmälan öppnas.

AG-tävlingar 

Vid anmälan betalas avgiften för gymnasten för tävlingen. Föreningen subventionerar en del. Föräldrar som önskar komma med skriver en kommentar vid anmälan som innehåller födelsetid (DDMMÅÅÅÅ) behövs för båtresorna. Anmälan är bindande.

Trupp- och Trampolintävlingar

  • 11.12 Klubbmästerskap

För deltagande i nationella klasstävlingar behövs licens. Deltar man endast i KM och FSGM behövs ingen licens.

OM KLUBBMÄSTERSKAP 

För den som vill testa på det här med tävling är KM en ypperlig första tävling. Alla kan vara med och serierna kan anpassas. Vårt mål med KM är att det ska vara en tävling som är rolig för gymnasterna utan fokus på resultat. Tävlingslikt med inmarsch och domare, men inga poäng visas. Guldmedaljörer i de individuella klasserna per redskap utses. Alla får deltagarmedalj.

Klubbmästerskap ordnas i artistisk gymnastik (=AG: hopp, barr, bom och fristående), trampolin och trupp (lag om minst 4 gymnaster om tävlar på airtrack och trampett).

Tävlingsgrupperna i AG (brons, silver osv) tävlar för sig och följer det nationella systemet med klass B och uppåt.

Basgrupperna inklusive MAG har de nationella B-serierna som utgångspunkt, men rörelserna och teknikerna kan anpassas så att alla kan vara med. Man väljer här vilka redskap man vill delta i.

I trupptävlingen kan både basgruppsgymnaster och truppgymnaster delta. Där tävlar man som lag med minst 4 gymnaster. Här utför gymnasterna två till tre varv på airtrack och två varv på trampett. På airtracken ska det vara minst två moment i följd (tex kullerbytta hoppsteg hjulning). Momenten anpassas efter gymnasterna.

Trampolintävlingen är även den öppen för alla och där utför gymnasten en obligatorisk serie och det finns olika nivåer att välja mellan.

Städschema

I och med att föreningen subventionerar en del av gymnasternas tävlingar och resor åligger det på dessa gymnaster och föräldrar att en gång per år delta i en grovstädning av hallen. Schemat för de olika grupperna finns här. Det är fritt fram att byta med varandra. Rutiner för städningen finns i hallen samt i respektive Facebook-grupp som en fil. Städschema AG-grupper 2021-2022