Tävling

Allmän info om tävlingar vt-21

Anmälningslänkar till vårens tävlingar:

Corona Cup II (8.5) – för AG-grupper tävlandes i klass C-E

Corona Cup III (15.5) – för AG-grupper tävlandes i klass C-E

KM för silver- och bronsgrupper (29.5) i klass B OBS! Flyttad från 13.5

KM för breddgrupper (29.5) i trampolin, trupp och AG

 

OM KLUBBMÄSTERSKAP 

För den som vill testa på det här med tävling är KM en ypperlig första tävling. Alla kan vara med och serierna kan anpassas. Vårt mål med KM är att det ska vara en tävling som är rolig för gymnasterna utan fokus på resultat. Tävlingslikt med inmarsch och domare, men inga poäng visas. Guldmedaljörer i de individuella klasserna per redskap utses. Alla får deltagarmedalj.

Klubbmästerskap ordnas i artistisk gymnastik (=AG: hopp, barr, bom och fristående), trampolin och trupp (lag om minst 4 gymnaster om tävlar på airtrack och trampett).

Tävlingsgrupperna i AG (brons, silver osv) tävlar för sig och följer det nationella systemet med klass B och uppåt.

Basgrupperna inklusive MAG har de nationella B-serierna som utgångspunkt, men rörelserna och teknikerna kan anpassas så att alla kan vara med. Man väljer här vilka redskap man vill delta i.

I trupptävlingen tävlar man som lag med minst 4 gymnaster. Här utför gymnasterna två till tre varv på airtrack och två varv på trampett. På airtracken ska det vara minst två moment i följd (tex kullerbytta hoppsteg hjulning). Momenten anpassas efter gymnasterna.

Trampolintävlingen är även den öppen för alla och där utför gymnasten en obligatorisk serie och det finns olika nivåer att välja mellan.