Tävling

OM KLUBBMÄSTERSKAP 

För den som vill testa på det här med tävling är KM en ypperlig första tävling. Alla kan vara med och serierna kan anpassas. Vårt mål med KM är att det ska vara en tävling som är rolig för gymnasterna utan fokus på resultat. Tävlingslikt med inmarsch och domare, men inga poäng visas. Guldmedaljörer i de individuella klasserna per redskap utses. Alla får deltagarmedalj.

Klubbmästerskap ordnas i artistisk gymnastik (=AG: hopp, barr, bom och fristående), trampolin och trupp (lag om minst 6 gymnasters om tävlar på airtrack och trampett).

AG gymnasterna tävlar för sig och följer det nationella systemet med klass B och uppåt.

Breddgrupperna (bas och pojkar) har de nationella B-serierna som utgångspunkt, men rörelserna och teknikerna kan anpassas så att alla kan vara med. Man väljer här vilka redskap man vill delta i.

I trupptävlingen tävlar man som lag med minst 6 gymnaster. Här utför gymnasterna två till tre varv på airtrack och två varv på trampett. På airtracken ska det vara minst två moment i följd (tex kullerbytta hoppsteg hjulning).

Trampolintävlingen är även den öppen för alla och där utför gymnasten en obligatorisk serie.

Pga coronaläget kommer vi inte att tillåta publik, men vår förhoppning är att livestrema på vår Facebook-sida eller YouTube.

Avgift 6 euro för tävlingen (inkl admin avgift) och betalas i samband med anmälan.

Kommande klubbmästerskap:

Lördagen den 12 december (ej AG-grupper)
Artistisk gymnastik: kl 13.00- ca 14.30 Anmäl dig här
Trampolin och trupp: kl 13.00- ca 14.30 Anmäl dig här

OBS: Notera att tiden för trampolin- och trupptävlingen har ändrats från den ursprungliga tiden.