Artistisk gymnastik

I kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG), som tidigare kallades redskapsgymnastik, tävlar flickor i redskapen hopp, barr, bom och fristående. Pojkar, manlig artistisk gymnastik (MAG) tävlar i hopp, fristående, räck, barr, ringar och bygelhäst. Förutom de olika tävlingsredskapen är trampolinen, voltbanan och hoppgropen viktiga hjälpmedel för AG-gymnasterna i träningen. Gymnasterna tränar även mycket styrka, rörlighet och koordination.

Inom AG:n jobbar vi med olika gymnastikmärken som gymnasterna har möjlighet att ta. De olika märkena testar gymnasternas färdigheter på de olika redskapen, samt styrka, grundkoordination och vighet. Märkena är framtagna av Gymnastikförbundet och är lika för alla i Finland. De olika nivåerna på märkena är brons, silver, guld, smaragd och diamant. 

I MGF har vi många olika AG-grupper för flickor och de baseras på gymnasternas färdigheter i de olika redskapen och på vilka tävlingsklasser de tävlar i. Namnen på grupperna baserar sig på de olika gymnastikmärkena och är Brons, Silver, Guld, Smaragd och Diamant. Alla dessa grupper tränar flera gånger i veckan och lite olika antal timmar per gång.

I dagsläget har vi inga grupper inom MAG, men kommer under våren att göra en satsning. Vi ordnar prova på-tillfällen i februari och läger i mars och tillfällena är öppna för alla intresserade pojkar födda 2007-2011. Man behöver inte sen tidigare vara medlem i föreningen.

Läs mer här Pojkläger