Artistisk gymnastik

I artistisk gymnastik (AG), som tidigare kallades redskapsgymnastik, tävlar gymnasterna i redskapen hopp, barr, bom och fristående. Förutom de olika tävlingsredskapen är trampolinen, voltbanan och hoppgropen viktiga hjälpmedel för AG-gymnasterna i träningen. Gymnasterna tränar även mycket styrka, rörlighet och koordination.

Inom AG:n jobbar vi med olika gymnastikmärken som gymnasterna har möjlighet att ta. De olika märkena testar gymnasternas färdigheter på de olika redskapen, samt styrka, grundkoordination och vighet. Märkena är framtagna av Gymnastikförbundet och är lika för alla i Finland. De olika nivåerna på märkena är brons, silver, guld, smaragd och diamant. 

I MGF har vi många olika AG-grupper och de baseras på gymnasternas färdigheter i de olika redskapen och på vilka tävlingsklasser de tävlar i. Namnen på grupperna baserar sig på de olika gymnastikmärkena och är Brons, Silver, Guld, Smaragd och Diamant. Alla dessa grupper tränar flera gånger i veckan och lite olika antal timmar per gång.