Anmälan till grupper

Vårterminen 2023

Nu är schemat klart inför vårterminen och vi startar upp många nya grupper så att alla som vill börja ska få en plats. Det finns också möjlighet att träna flera gånger i veckan i olika grupper. All verksamhet är nu i nya GymnastikArena Åland!

Här finns vårt schema VT23

Det finns fortfarande platser kvar i vissa av grupperna. Kolla igenom schemat, och se vilka som skulle passa dig. Hör därefter av dig till info@gymnastik.ax.

Här finns en kort översikt över våra olika grupper:

Inga grupper förutom tävlingsgrupperna i kvinnlig AG samt en renodlad pojkgrupp är indelade enligt kön. Alla är välkomna!

Familjegymnastik:  Barn (från 2 år) gymnastiserar tillsammans med vuxen. Vi har flera grupper och åldersindelar dessa. Fokus på grovmotorik. Tänk på att både barnet och en vuxen ska anmälas till evenemanget och vara medlemmar.

Freegym Mini: öppen hall för barn under skolåldern tillsammans med förälder. Fredagar 10.00-11.30. Drop in. Ingen anmälan behövs. Betalning på plats. Gå med i Facebook-gruppen GymÅ Freegym Mini för att få uppdaterad info.

Knattesprattel: För barn från 4 år utan förälder. Ledarledd träning med fokus på grovmotoriska färdigheter. Vi har många olika grupper och åldersindelar. VT23 ska barnet fylla 4 år per den 28.2.

Basgrupper: Grupperna är indelade enligt ålder. Oberoende av nivå eller tidigare erfarenhet kan man alltid välja någon av basgrupperna som tränar 1 timme. Alla barn är olika och det är omöjligt att skapa grupper som är helt homogena, eftersom vi inte utför tester. Vissa nybörjare kan mera, andra behöver längre tid på sig och till på det utvecklas alla olika. Övningarna går att anpassa och man gör på sin egen nivå. Även om man har lärt sig lite mera är det inga problem att gå in basgrupp 1h. I och med att det är flera ledare per grupp så kan man även dela upp gruppen i mindre om det behövs.

För att träna i en fortsättningsgrupp (1,5h) ska barnet ha gått 2-4 terminer i en basgrupp/knattegrupp och/eller kunna stå på händer, hjula samt överslag på barr. Dessa behöver inte vara perfekta på något sätt och dessa övningar kan man ju ha lärt sig på annat sätt än inom vår verksamhet.

Regnbågen: Komplement till basgrupp. För gymnaster som vill träna två gånger i veckan. Gymnasten deltar i en basgrupp (färg) och regnbågsgruppen.

Freegym är en friare form av träning. Barnen får välja vad de vill träna på. Ledare finns i salen för att hjälpa och ge tips samt övervaka.

Trampolin/Freegym är en kombination av freegym och trampolin. Lite mera ledarlett än Freegym, men möjlighet att träna fritt på andra redskap än trampolin, dock med hänsyn till andra grupper i salen.

Pojkgrupp/MAG (manlig artistisk gymnastik) – för pojkar som vill bekanta sig med tävlingsredskapen inom manlig artistisk gymnastik. Behöver inte ha gått tidigare, men ska ha god kroppsuppfattning.

KvAG (kvinnlig artistisk gymnastik) – tävlingsgrupper där gymnasterna är indelade i brons, silver, guld, smaragd och diamant. Bronsgrupperna är öppna för alla. Det ska finnas ett intresse för tävling, men inget krav på att tävla.

Trupp – disciplin inom gymnastiken som är en lagsport. Tränar fristående, trampett och tumbling. Vi har grupper som tränar en eller två gånger i veckan. Trupp är ett bra komplement till en basgrupp. Vill man träna lite mera och ev tävla i framtiden har vi grupper för det också.

Superteens är som basgrupper, men för ungdomar födda 2010 och tidigare. Viktigast här är att träna och utmana sig själv. Ungdomarna får själva vara med och påverka innehållet.

Trampolin – Åldersindelade grupper. Fokus på trampolinhoppning, men innehåller än inslag av träning av grund- och förövningar. Från 7 år. Trampolingruppen Superstars på onsdagar är öppen även för vuxna.

Funkis – grupper för barn i behov av att träna i liten grupp eller av särskilda insatser. Grupperna är små, högst 6 barn, och med 1-2 ledare. Vi använder oss av bildstöd och andra visuella hjälpmedel. Gruppen är alltid ensam i salen/hallen.

Vuxenträning – för nybörjare och lite längre hunna som vill testa sina gränser. Mångsidig träning med mål att lära sig olika gymnastiktekniker, men på individuell basis. Allt från handstående till volter. Gruppen är uppdelad i sex veckors block med skild anmälan till alla.

Ingen avgift tas upp vid själva anmälan (varför det står avgiftsfritt), utan termins- och medlemsavgift (förteckning finns här) faktureras i januari/februari via Suomiport. Det betyder alltså att det är ok att testa en till två gånger innan man bestämmer sig.

Vid frågor, kontakta info@gymnastik.ax eller 0457-3433899 (kontorstid).