Anmälan till grupper

Höstterminen 2023

Alla grupper är fulla nu under hösten 2023. Vi jobbar på att skapa nya grupper till våren 2024. Håll utkik här på hemsidan samt våra sociala mediekanaler.

Översikt schema HT23-VT24

Här finns en kort översikt över våra olika grupper:

Inga grupper förutom tävlingsgrupperna i kvinnlig AG samt två renodlade pojkgrupper är indelade enligt kön. Alla är välkomna!

Familjegymnastik:  Barn (från 2 år) gymnastiserar tillsammans med aktiv vuxen. Vi har flera grupper och åldersindelar dessa. Ledarledd verksamhet. Fokus på grovmotorik. Tänk på att både barnet och en vuxen ska anmälas och vara medlemmar. En vuxen ska finnas med i registret, men det går bra att byta vem som går med barnet.

Freegym Mini: öppen hall för barn under skolåldern tillsammans med förälder. Fredagar 10.00-11.30. Drop in. Ingen anmälan behövs. Betalning på plats. Gå med i Facebook-gruppen GymÅ Freegym Mini och Familj för att få uppdaterad info.

Freegym Familj: öppen hall för alla intresserade. Lördagar 9.00-10.00. Barn under skolåldern ska ha en vuxen med sig. Drop in. Ingen anmälan behövs. Betalning på plats. Gå med i Facebook-gruppen GymÅ Freegym Mini och  Familj för att få uppdaterad info.

Freegym Junior är en friare form av träning. Barnen får välja vad de vill träna på. Ledare finns i salen för att hjälpa och ge tips samt övervaka. Åldersindelade grupper. Terminsavgift.

Freegym Teens är en friare form av träning. Barnen/ungdomarna får välja vad de vill träna på. Ledare finns i salen för att hjälpa och ge tips samt övervaka. Åldersindelade grupper. Terminsavgift.

Freegym Senior: öppen hall för äldre ungdomar (16+) och vuxna. Drop in och betalning på plats. Gå med i Facebook-gruppen GymÅ Freegym sr för att få uppdaterad info.

Knattesprattel: För barn från 4 år utan förälder. Ledarledd träning med fokus på grovmotoriska färdigheter. Vi har många olika grupper och åldersindelar. HT23 ska barnet ha fyllt 4 år per den 1.8.

Basgrupper: Grupperna är indelade enligt ålder. Oberoende av nivå eller tidigare erfarenhet kan man alltid välja någon av basgrupperna som tränar 1 timme. Alla barn är olika och det är omöjligt att skapa grupper som är helt homogena, eftersom vi inte utför tester. Vissa nybörjare kan mera, andra behöver längre tid på sig och till på det utvecklas alla olika. Övningarna går att anpassa och man gör på sin egen nivå. Även om man har lärt sig lite mera är det inga problem att gå in basgrupp 1h. I och med att det är flera ledare per grupp så kan man även dela upp gruppen i mindre om det behövs.

För att träna i en fortsättningsgrupp (1,5h) ska barnet ha gått 2-4 terminer i en basgrupp/knattegrupp och/eller kunna stå på händer, hjula samt överslag på barr. Dessa behöver inte vara perfekta på något sätt och dessa övningar kan man ju ha lärt sig på annat sätt än inom vår verksamhet.

Pojkgrupp bas /fortsättning (manlig artistisk gymnastik) – för pojkar som vill bekanta sig med tävlingsredskapen inom manlig artistisk gymnastik. För fortsättningsgruppen behöver man inte ha gått tidigare, men ska ha god kroppsuppfattning.

KvAG (kvinnlig artistisk gymnastik) – tävlingsgrupper där gymnasterna är indelade i brons, silver, guld, smaragd och diamant. Bronsgrupperna är öppna för alla. Det ska finnas ett intresse för tävling, men inget krav på att tävla.

Trupp – disciplin inom gymnastiken som är en lagsport. Tränar fristående, trampett och tumbling.

Superteens är som basgrupper, men för ungdomar födda 2011 och tidigare. Viktigast här är att träna och utmana sig själv. Ungdomarna får själva vara med och påverka innehållet.

Trampolin – Åldersindelade grupper. Fokus på trampolinhoppning, men innehåller än inslag av träning av grund- och förövningar. Från 7 år. Trampolingruppen Superstars på onsdagar är öppen även för vuxna.

Minitrampolin – en grupp där trampolinhoppning introduceras till yngre barn.

Funkis – grupper för barn i behov av att träna i liten grupp eller av särskilda insatser. Grupperna är små, högst 6 barn, och med 1-2 ledare.  Gruppen är alltid ensam i salen/hallen.

Vuxenträning – för nybörjare och lite längre hunna som vill testa sina gränser. Mångsidig träning med mål att lära sig olika gymnastiktekniker, men på individuell basis. Allt från handstående till volter. Man anmäler sig till gruppen, men betalar enligt antal gånger man deltagit.

Ingen avgift tas upp vid själva anmälan (varför det står avgiftsfritt), utan termins- och medlemsavgift (förteckning finns här) faktureras i september via Suomiport. Det betyder alltså att det är ok att testa en till två gånger innan man bestämmer sig.

Vid frågor, kontakta info@gymnastik.ax eller 0457-3433899 (kontorstid). Semester 10-31.7.

För frågor om tävlingsgrupper inom AG, kontakta Malin på malin@gymnastik.ax

Terminsstart är vecka 34 för alla breddgrupper. Tävlingsgrupperna har avvikande träningstider. Träningarna läggs in i Suomisport i augusti innan terminsstart.

Noterat att vecka 42 är träningsledig samt att träningar på röda dagar faller bort. Dessutom utgår alla träningar helgen 30.9-1.10 pga tävlingar.

Sista träningsveckan är vecka 50.

För att hålla nere kostnaderna för föreningen och i förlängningen medlemmarna, infördes föräldrastädning vid flytten till nya hallen. Detta kommer att fortgå.