Information angående Covid -19

Uppdaterad info 20.5

Uteträningarna har nu pågått ett tag och alla har kunnat delta och vi kan  glädjande konstatera att det varit stor uppslutning på träningarna.

Vi utgår ifrån att vi kommer att kunna komma in i hallen från den 1.6. Då kommer vi att erbjuda träningar till alla medlemmar enligt samma princip såsom uteträningarna har fungerat. Information skickas ut till alla medlemmar via nyhetsbrev senast i början av vecka 22.

Uppdaterad info 20.4:

Den 16.4 kom en förtydligande anvisning från landskapsregering gällande träningar på idrottsplatser utomhus: undervisnings- och kulturministeriets linjedragning är att utomhusidrottsplatser kan användas för ledda och övervakade träningar.

Vi kommer därmed att starta upp träningar utomhus, om än i begränsad skala  enligt de rekommendationer om restriktioner som finns. All info finns i det senaste nyhetsbrevet (nr 5 april) som gått ut till alla medlemmar.

Uppdaterad info 31.3:

Det har nu kommit ett beslut att skolorna ska hållas stängda till åtminstone den 13.5 och övriga restriktioner förlängs samtidigt. Det här betyder förstås att all verksamhet i hallen fortsättningsvis är inställd.

Vi håller nu på att göra upp planer för juni med aktiviteter för alla grupper och kommer att presentera det när det är klart. Skulle det vara så att vi kommer in i hallen tidigare, kommer vi även att utnyttja den tiden att ha kompensationsträning.

Kom i håg att följa oss på YouTube! Där lägger vi upp träningsprogram med instruktioner som passar för alla. Boka in tider i veckan när ni tränar så blir det lite som vanlig träning 🙂 Kanske man samtidigt kan facetimea med en kompis så blir det ännu roligare!

För rolig hemmaträning, följ oss på genom vår nya YouTube-kanal  https://www.youtube.com/channel/UCZPVJ3FmymC9dBng11p0bSw  

 

Info per 13.3

Vi följer noggrant med utvecklingen angående coronaviruset och de rekommendationer som kommer från förbund och myndigheter.

Enligt regeringens rekommendation bör all verksamhet som inte är nödvändig, även hobby- och fritidsverksamhet begränsas. Vi har därför beslutat att ställa in all träning för våra knattesprattelgrupper, medan övriga fortsätter tillsvidare. Knattegrupperna har uppehåll fram till den 29.3. Vi utvärderar kontinuerligt och om det kommer andra rekommendationer från myndigheter kan andra segment komma att påverkas.  Denna information kommer vi att lägga upp på vår Facebooksida.

Alla tävlingar utanför Åland är inställda för våra gymnasters del till och med april ut. Vi har även tagit beslut om att ställa in vår egen tävling – Åland Invitational i slutet av april. Hur det blir med mindre evenemang som märkesdagar och dylikt återkommer vi om.

Vi kan inte nog understryka vikten av att tvätta händer före och efter träning. Det finns även handsprit, som komplement, i hallen utanför omklädningsrummet. Dela inte vattenflaska med någon annan. Stanna hemma om man känner det minsta symptom. Detta gäller naturligtvis även våra ledare, vilket kan leda till att vi kan behöva ställa in grupper på kort varsel.

Länk till Ålands Idrott : https://www.alandsidrott.ax/nyheter/coronaviruset-och-idrottsrorelsen

Utdrag från finska olympiska: ”Grundfriska barn och unga hör inte till covid-19 infektionens riskgrupp. Därmed kan idrottsföreningarnas hobbyverksamheter för dessa målgrupper fortsätta om man så önskar, men med uppmärksamhet på de förbyggande åtgärderna. Om en deltagare, vårdnadshavare eller tränare uppvisar några som helst symptom på förkylning/sjukdom bör denna stanna hemma”.