Satsning på pojkar och MAG

MAG = manlig artistisk gymnastik = tävlingsgymnastik för pojkar

Vi har ett stort utbud av grupper för barn och ungdomar som vill träna gymnastik: knattesprattel, basgrupp, trampolin, trupp och KvAG för att nämna några.

Det som vi inte har i dagsläget är tävlingsgrupper för pojkar som är inriktade på manlig artistisk gymnastik. På flicksidan är den här väldigt stor (brons, silver, guld, smaragd och diamant).

Nu vill vi göra en satsning på pojkar och vill kunna erbjuda dem att träna mer fokuserad gymnastik och använda alla redskap och i framtiden tävla.  Det är ett projekt som kommer att ta tid, så det är lika bra att börja nu.

Under sportlovet kommer vi att erbjuda två tillfällen för de pojkar som är intresserade av att testa detta. Det handlar alltså inte om att fritt använda trampoliner och göra volter, utan att mera systematiskt lära ut tekniker på alla redskapen som hör till MAG (barr, räck, hopp, matta, ringar och bygelhäst), men förstås med mycket lek och utmaningar.

För att få en ännu djupare insikt kommer vi att arrangera ett läger här på Åland 20-22.3 mars, där huvudtränarna kommer från väletablerade föreningar i Helsingfors och andra klubbar med stark tradition inom pojkgymnastiken. Lägret är öppet för alla intresserade pojkar i Svenskfinland. På det här lägret hoppas vi att vi får många intresserade killar härifrån Åland med.

För att vara med på prova på-tillfällena behöver man inte vara medlem i föreningen (behöver bli sen om man ska delta i lägret) eller ha någon direkt erfarenhet av gymnastik. Det räcker med intresse och vilja att testa på och utmana sig själv.

Via länken här hittar ni tiderna och hur man anmäler.

Pojkläger

Vid frågor kontakta Ylva 0457-3433899, ylva@gymnastik.ax