FSGM i Mariehamn

Helgen 9-10 november arrangerar vi Finlands Svenska Gymnastikförbunds specialmästerskap här i Mariehamn. Hit kommer 260 gymnaster från hela Svenskfinland för att träffas och tävla. Tävlingarna ordnas en gång per termin och flyttar runt bland de olika medlemsföreningarna.  Vi har själva hela 60 gymnaster i alla klasser som ska delta!

Flickorna tävlar i klasserna B-G. Är det fler än 40 gymnaster totalt så delas klassen upp i äldre och yngre. Den här gången är det uppdelat i klasserna B och C. En gymnast börjar alltid i klass B. För att gå till nästa klass krävs bl a en viss kategori, som är baserat på tävlingsresultat, samt att gymnasten är redo att ta sig an en svårare tävlingsklass.

I klasserna B-D är det obligatoriska serier, där programmen ökar i svårighetsgrad för varje klass. I klasserna E-G är det egna serier som gäller och där gymnasterna har olika svårighetskrav att uppfylla.

Våra gymnaster som på finska sidan tävlar på landslagslinjen kommer här att gå in och tävla F eller G.

Pojkklasserna är uppdelade enligt P1, P2 osv och följer samma system som flickorna, där det blir svårare ju högre upp man kommer. I och med att pojkarna har sex redskap så har man in de lägre klasserna tagit bort vissa och när man kommer uppåt får man ta sig an dem på olika anpassade sätt. Vi har inga egna pojkar i tävlingsklasserna.

Kom gärna och titta och heja på alla gymnaster. Alla klasser är fascinerande att följa på sitt sätt. Vi har även kafé under helgen i hallen, så du kan samtidigt njuta av en kopp kaffe med något gott till 🙂

Tidtabell lördag
09.30 Tävling klass D och pojkar
11.00 Prisutdelning klass D och pojkar
13.00 Tävling klass E, F och G
15.45 Prisutdelning klass E, F och G
16.30 Tävling klass C
18.40 Prisutdelning klass C

Tidtabell söndag
08.30 Tävling klass B äldre (f. 2009 och tidigare)
10.45 Tävling klass B yngre (f. 2010-2012)
12.30 Prisutdelning klass B